Hoe gaat het met u?
Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat willen we allemaal. Bij de een gaat dit makkelijk, de ander kan wel wat hulp gebruiken. Daarom kan uw huisarts de praktijkondersteuner betrekken bij het gesprek. Om samen met u, tot de juiste hulp en ondersteuning te komen.
Soms wordt de wijkverpleegkundige gevraagd om bij u op bezoek te gaan. Tijdens de bezoek brengt de wijkverpleegkundige met u, en eventueel een van uw naasten, in kaart hoe het met u gaat. Gaat het op een bepaald gebied niet zo goed? Dan kunnen we daar iets aan doen, voordat er grotere problemen ontstaan.
Hoe ziet zo'n bezoek eruit?
In het gesprek met de wijkverpleegkundige komen verschillende onderwerpen voorbij. Denk aan uw gezondheid, medicijngebruik en eetgewoonten, maar ook hoe actief en mobiel u bent, of u wel eens dingen vergeet en of u zich soms eenzaam voelt.
Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. De wijkverpleegkundige kan u adviezen geven, bijvoorbeeld over hulpmiddelen die het zelfstandig wonen makkelijker maken.
Hierna bespreekt de wijkverpleegkundige met de huisarts en specialist ouderengeneeskunde wat er uit het gesprek met u naar voren is gekomen. Zo blijft uw huisarts goed op de hoogte van hoe het met u gaat.
Zorg- en behandelplan
Als u ondersteuning nodig heeft, nemen we samen de opties door. Misschien is het nodig om een andere hulpverlener in te schakelen. Of we bekijken de mogelijkheden voor mantelzorg. Alles wat besproken is, leggen we vast in een zorg- en behandelplan.
Ga eerst in gesprek met uw huisarts
Daarna kan de huisarts aan de praktijkondersteuner vragen om u verder te helpen.