Direct naar inhoud
Het Huisartsenteam

Select the text you want to translate, then choose 'Vertalen'. Select the language you prefer. You can read and/or listen to the translated text.

Praktijkondersteuner

Uw huisarts kan de praktijkondersteuner inschakelen om samen tot de ondersteuning en adviezen te komen, die u nodig heeft.

Home

Hoe gaat het met u?

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat willen we allemaal. Bij de een gaat dit makkelijk, de ander kan wel wat hulp gebruiken. Daarom kan uw huisarts de praktijkondersteuner betrekken bij het gesprek. Om samen met u, tot de juiste hulp en ondersteuning te komen.

Soms wordt de wijkverpleegkundige gevraagd om bij u op bezoek te gaan. Tijdens de bezoek brengt de wijkverpleegkundige met u, en eventueel een van uw naasten, in kaart hoe het met u gaat. Gaat het op een bepaald gebied niet zo goed? Dan kunnen we daar iets aan doen, voordat er grotere problemen ontstaan. 

 

Hoe ziet zo'n bezoek eruit?

In het gesprek met de wijkverpleegkundige komen verschillende onderwerpen voorbij. Denk aan uw gezondheid, medicijngebruik en eetgewoonten, maar ook hoe actief en mobiel u bent, of u wel eens dingen vergeet en of u zich soms eenzaam voelt. 

Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. De wijkverpleegkundige kan u adviezen geven, bijvoorbeeld over hulpmiddelen die het zelfstandig wonen makkelijker maken. 

Hierna bespreekt de wijkverpleegkundige met de huisarts en specialist ouderengeneeskunde wat er uit het gesprek met u naar voren is gekomen. Zo blijft uw huisarts goed op de hoogte van hoe het met u gaat.

 

Zorg- en behandelplan

Als u ondersteuning nodig heeft, nemen we samen de opties door. Misschien is het nodig om een andere hulpverlener in te schakelen. Of we bekijken de mogelijkheden voor mantelzorg. Alles wat besproken is, leggen we vast in een zorg- en behandelplan. 

 

Ga eerst in gesprek met uw huisarts

Daarna kan de huisarts aan de praktijkondersteuner vragen om u verder te helpen. 

Antwoord op uw zorgvragen bij online huisartsenpraktijk Arene voor mensen in Haagse Beemden

Woont u in de Haagse Beemden en heeft u een zorgvraag? Dan kunt u tijdelijk gebruik maken van Arene. Arene biedt zorg op afstand en werkt samen met lokale huisartsen die fysiek onderzoek kunnen doen als dat nodig is. Bekijk op de website van Arene hoe u uw zorgvraag stelt.

Bent u nog geen vaste patiënt bij onze praktijk willen wij u vragen niet rechtstreeks contact op te nemen. We kunnen u alleen van dienst zijn nadat u zich heeft geregistreerd via Arene.nl.