Direct naar inhoud
Het Huisartsenteam

Select the text you want to translate, then choose 'Vertalen'. Select the language you prefer. You can read and/or listen to the translated text.

Diabetes

Diabetes -ook bekend als suikerziekte- is een aandoening waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En insuline regelt juist weer dit evenwicht. Dit kan voor klachten zorgen zoals vermoeidheid, dorst, veel plassen en wazig zien.

Naar home

Lezen

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke online bronnen betrouwbaar zijn en welke niet. Daarom zetten wij hier de belangrijkste informatie over diabetes voor u op een rijtje. Kennis, tips en advies waar u écht iets aan heeft. 

Over diabetes

Praktische adviezen en informatie over diabetes op basis van de nieuwste inzichten uit onderzoek.

Wil ik weten

Over eten

Wat u eet heeft invloed op uw gezondheid. Hier vindt u veel informatie en handige tips!

Wil ik weten

Zelf doen

Er bestaan een heleboel handige tools die u kunnen helpen. U werkt zélf aan positieve verandering van uw situatie, op een moment dat het voor u uitkomt. Fijn toch? Probeer het uit! En kijk wat voor u werkt.

Wist u dat…

het met online zelfhulp mogelijk is om uw klachten te verminderen en soms zelfs volledig onder controle te krijgen. 

Begeleiding of training

Komt u er zelf niet uit? Misschien gaat u liever samen met een professional aan de slag. Dat kan natuurlijk. Lees hier wat verschillende zorgprofessionals voor u kunnen betekenen en wie bij u in de buurt zit.

Fysiotherapeut

Bewegen is voor mensen met diabetes extra belangrijk. Een fysiotherapeut kan u hierbij helpen.
Ga verder

Leefstijlcoach

U wilt graag gezonder gaan leven, maar vindt het moeilijk om hiermee te beginnen. CooL is een programma waarbij een leefstijlcoach u helpt om ongezonde gewoontes aan te passen.
Ga verder

Diëtist

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding en helpt u om gezonder te leven. Zij begeleidt u bij het verliezen of aankomen van gewicht.
Ga verder

Podotherapeut

Heeft u door uw diabetes voetproblemen? De podotherapeut kan u hierbij helpen door uw voeten te behandelen en het geven van advies.
Ga verder

Praktijkondersteuner

Met behulp van medicatie, controles en leefstijlcoaching begeleidt de POH-S u bij het onder controle houden van diabetes.
Ga verder

Woont u in de Haagse Beemden en bent u nog ingeschreven bij Co-Med?

Kijk dan op de website van CZ. Daar vindt u bij welke huisarts u zich nu kunt inschrijven. Ook als u niet bij CZ verzekerd bent.