Direct naar inhoud
Het Huisartsenteam

Select the text you want to translate, then choose 'Vertalen'. Select the language you prefer. You can read and/or listen to the translated text.

Leefstijlcoach

U wilt graag gezonder gaan leven, maar vindt het moeilijk om hiermee te beginnen. CooL is een programma waarbij een leefstijlcoach u helpt om ongezonde gewoontes aan te passen.

Wat is een GLI?

GLI staat voor gecombineerde leefstijlinterventie. Dit is een programma van twee jaar gericht op het aanpassen van leefstijlgewoonten om gezondheidsrisico's te verminderen. Het richt zich op drie pijlers: gezonde voeding, voldoende beweging en gedragsverandering. Het doel is om stap voor stap gezondere gewoonten aan te leren en zo de gezondheid te verbeteren en risico's op bijvoorbeeld diabetes type 2 en hart- en vaatziekten te verminderen.

 

U kunt deelnemen als u

  • 18 jaar of ouder bent.
  • Overgewicht heeft (BMI tussen 25 en 30) én slaapapneu, artrose, een vergrote buikomvang, of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten heeft,
  • OF als u ernstig overgewicht heeft (BMI van meer dan 30).
  • Een verwijzing heeft van uw huisarts.
  • Gemotiveerd bent om zelf aan de slag te gaan!

 

De leefstijlcoach

Op Platform Leefstijl vindt u een overzicht van de coaches. Zij weten veel over gezond eten, bewegen, stressvermindering en mentale veerkracht. 

Wanneer kan ik beginnen?

Bekijk de agenda voor de aankomende startmomenten. Heeft u een groep gevonden? Neem dan contact op met uw huisartsenpraktijk voor een verwijzing. Platform Leefstijl neemt dan bij ontvangst van de verwijzing per mail contact met u op.