Direct naar inhoud
Het Huisartsenteam

Select the text you want to translate, then choose 'Vertalen'. Select the language you prefer. You can read and/or listen to the translated text.

Luchtwegen

Er bestaan veel verschillende aandoeningen aan de luchtwegen. Astma en COPD zijn de meest bekende. In beide gevallen zijn uw luchtwegen ontstoken of beschadigd. Helaas blijft u hier last van houden, omdat de longen niet meer zullen genezen. Toch kunt u zelf veel doen om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk klachten heeft.

Lezen

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke online bronnen betrouwbaar zijn en welke niet. Daarom zetten wij hier de belangrijkste informatie over longziekten voor u op een rijtje. Kennis, tips en advies waar u écht iets aan heeft. 

Over longaandoeningen

Symptomen en klachten verschillen per longaandoening. Hoe herkent u deze en wat kunt u hier zelf aan doen?

Wil ik weten

Over activiteiten

Longfonds is in het hele land actief. Zij organiseren webinars, digitale koffietafels, longpunten en meer.

Wil ik weten

Meer lezen

En meepraten
Longforum
Over corona en longen
De patiëntenorganisatie

Aan de slag!

Er bestaan een heleboel handige tools die u kunnen helpen. U werkt zélf aan positieve verandering van uw situatie, op een moment dat het voor u uitkomt. Fijn toch? Probeer het uit! En kijk wat voor u werkt.

Wist u dat…

online zelfhulp kan leiden tot minder medicijngebruik en een beter welzijn!

Begeleiding door een professional

Komt u er zelf niet uit? Misschien gaat u liever samen met een professional aan de slag. Dat kan natuurlijk. Lees hier wat verschillende zorgprofessionals voor u kunnen betekenen en wie bij u in de buurt zit.

Stoppen met roken

We gunnen iedereen een rookvrij leven. Maar stoppen met roken is lastig. Dat weten we allemaal. Het is dan ook verstandig om hier hulp bij te vragen van een specialist.
Vind iemand in de buurt

Fysiotherapeut

Voor mensen met een longaandoening kan fysiotherapie belangrijk zijn. Bijvoorbeeld bij het helpen ademen in rust of tijdens beweging. U gaat aan de slag met uw conditie en krijgt oefeningen mee om te blijven bewegen.
Vind iemand in de buurt

Praktijkondersteuner

Het is belangrijk voor mensen met een chronische longaandoening om regelmatig gecontroleerd te worden. Hierin speelt de POH-S een rol.
Vind iemand in de buurt

Vind uw team

Wij zijn Het Huisartsenteam, een zorggroep van ongeveer 150 zorgverleners. Onze 21 huisartsenpraktijken bevinden zich in West-Brabant. In die praktijk vindt u een breed aanbod aan zorgverleners. Van de praktijkondersteuner, verpleegkundig specialisten, doktersassistenten tot natuurlijk de huisarts. Met elkaar bundelen we onze kennis, ervaring en kracht. Zo maken we samen meer mogelijk.

Ons doel? Samen de beste zorg, op de juiste plek. Passend bij úw zorgvraag. Kies hieronder uw huisartsenpraktijk, of bekijk welke bij u in de buurt zit.


Kies een praktijk bij u in de buurt