Direct naar inhoud
Het Huisartsenteam

Select the text you want to translate, then choose 'Vertalen'. Select the language you prefer. You can read and/or listen to the translated text.

Hart en vaten

Er bestaan veel verschillende hart- en vaataandoeningen. De oorzaak hiervan verschilt per ziekte. Dit kan komen door leeftijd, geslacht of erfelijkheid. Hier kunt u natuurlijk niets aan doen. Maar u heeft wél invloed op wat u eet, hoeveel u beweegt en of u rookt.

Lezen

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke online bronnen betrouwbaar zijn en welke niet. Daarom zetten wij hier de belangrijkste informatie over hart en vaten voor u op een rijtje. Kennis, tips en advies waar u écht iets aan heeft. 

Over soorten

Vind hier een overzicht van alle hart- en vaataandoeningen, behandelingen en medische onderzoeken.

Over soorten

Over oorzaken

Er zijn verschillende factoren die hart- en vaataandoeningen kunnen veroorzaken.

Wil ik weten

Aan de slag!

Er bestaan een heleboel handige tools die u kunnen helpen. U werkt zélf aan positieve verandering van uw situatie, op een moment dat het voor u uitkomt. Fijn toch? Probeer het uit! En kijk wat voor u werkt.

Begeleiding door een professional

Komt u er zelf niet uit? Misschien gaat u liever samen met een professional aan de slag. Dat kan natuurlijk. Lees hier wat verschillende zorgprofessionals voor u kunnen betekenen en wie bij u in de buurt zit.

Stoppen met roken

We gunnen iedereen een rookvrij leven. Maar stoppen met roken is lastig. Dat weten we allemaal. Het is dan ook verstandig om hier hulp bij te vragen van een specialist.
Vind iemand in de buurt

Buurtsportcoach

Wilt u beginnen met meer sporten en bewegen? De buurtsportcoach helpt u bij het zetten van de eerste stap!
Vind iemand in de buurt

Leefstijlcoach

U wilt graag gezonder gaan leven, maar vindt het moeilijk om hiermee te beginnen. CooL is een programma waarbij een leefstijlcoach u helpt om ongezonde gewoontes aan te passen.
Vind iemand in de buurt

Diëtist

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding en helpt u om gezonder te leven. Zij begeleidt u bij het verliezen of aankomen van gewicht.
Vind iemand in de buurt

Praktijkondersteuner

Het is belangrijk voor mensen met een hart- of vaataandoening om regelmatig gecontroleerd te worden. Hierin speelt de POH-S een rol.
Vind iemand in de buurt

Vind uw team

Wij zijn Het Huisartsenteam, een zorggroep van ongeveer 150 zorgverleners. Onze 21 huisartsenpraktijken bevinden zich in West-Brabant. In die praktijk vindt u een breed aanbod aan zorgverleners. Van de praktijkondersteuner, verpleegkundig specialisten, doktersassistenten tot natuurlijk de huisarts. Met elkaar bundelen we onze kennis, ervaring en kracht. Zo maken we samen meer mogelijk.

Ons doel? Samen de beste zorg, op de juiste plek. Passend bij úw zorgvraag. Kies hieronder uw huisartsenpraktijk, of bekijk welke bij u in de buurt zit.


Kies een praktijk bij u in de buurt